Vydržení a jeho zápisy do katastru nemovitostí - Frič, Daniel; Jančářová, Ilona, 1959-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2006)
Tato bakalářská práce vysvětluje problematiku zápisu vlastnického práva k nemovitosti popřípadě práva odpovídajícího věcnému břemeni vzniklého na základě vydržení do katastru nemovitostí, dále se zabývá prameny a platnou právní úpravou vydržení.
This bachelor work tries to explain record of a title to a realty or an easement based on acquisition into the land registry. It also considered with currant legal form and sources of continuous usage.
Vedoucí práce: Ilona Jančářová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: katastr nemovitostí; vydržení; cadastres; prescriptive right; bakalářské práce