Nemovitý majetek obcí a jeho zápisy do katastru nemovitostí - Černošková, Lenka; Jančářová, Ilona, 1959-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2006)
V mé práci se nejprve vracím k historickému zakotvení obcí v právním ádu, charakterizuji pojem vlastnického práva, způsoby, kterými lze nabývat vlastnické právo, vcelku obsáhle pojednám o způsobu nabývání majetku obcemi v minulosti. Tento majetek bývá souhrnně označován veřejností jako historický majetek. Zaměřím se na charakteristický právní důvod nabývání majetku obcemi, tj. na podkladě zákona 172/1991 Sb.
In my work, firstly I go back to historical confirmation of municipality in the rule of law, I qualify the term of property right, the ways how it could be assumed, I deal on the whole extensively with the way of acquiring property by villages in the past. This property is usually overall labelled as historical property by the public. I will focus on characteristic legal reason of acquiring property by villages, it means on the basis of the Act no. 172/1999 Sb. This will be followed by the part devoted to written record of this property to land registry and depriving of property right.
Vedoucí práce: Ilona Jančářová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: katastr nemovitostí; majetek obcí; cadastres; municipal property; bakalářské práce