Srovnání právní úpravy nekalé soutěže v ČR a v zahraničí - Knollová, Lucie; Večerková, Eva, 1958-; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2006)
Diplomová práce se nazývá Srovnání právní úpravy nekalé soutěže v ČR a zahraničí. Ze zahraničních úprav jsem zvolila předpisy rakouského a německého práva a úpravu v rámci předpisů EU. V diplomové práci je rozebrána právní komparatistika, stručný vývoj srovnávaných právních úprav, rozbor ustavení nekalosoutěžních předpisů a právní prostředky ochrany. Práce je doplněna příkladnou judikaturou.
The name of my diploma work is Comparison of legal regulation of unfair competition in the Czech Republic and abroad. I chose legal regulations of Germany, Austria and European Union. My diploma work deals with legal comparison, short progression of legal regulations, analysis enactment regulations of unfair competition and legal remedy of protection. The diploma work is supplemented exemplary practice of the courts.
Vedoucí práce: Eva Večerková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: nekalá soutěž; unfair competition; diplomové práce