Právní úprava obchodního tajemství - Wolff, Petr (2006)
Obchodní tajemství a know-how představuje v současné moderní společnosti velmi významný a hodnotový prvek. Začínají se stávat opět výrazným zdrojem ochrany konkurenčních výhod v rámci tržních principů. Ne všechny subjekty však dovedou svá práva chránit. V praxi se velmi často setkáme s neznalostí principů ochrany obchodního tajemství, know-how; většina subjektů na poli hospodářské soutěže často neví ani netuší, že je např. daná technologie chráněna patenty, průmyslovými či užitnými vzory. Provádění rešerší, v konkrétních oblastí, subjekty soutěžících v hospodářské soutěži u ochranných známek, patentů, průmyslových či užitných vzorů lze u patentových úřadů vidět opravdu jen velmi sporadicky.