Katastr nemovitostí - Gálik, Ivo (2006)
Historie soupisů půdy na území Čech, Moravy a Slezska je přibližně tisíc let stará, první zmínka se datuje do roku 1022. Katastr nemovitosti je velice složitým a rozsáhlým souborem údajů o nemovitostech v České republice,nemovitosti vedené jako parcely (cca 22 mil.), budovy (cca 3,5 mil), byty a nebytové prostory (cca 1,2 mil.). Katastr zahrnuje jejich soupis a popis a jejich geometrické a polohové určení.