Právní regulace spotřebních daní - Přeučilová, Věra (2006)
Tato bakalářská práce pojednává právní regulaci spotřebních daní. Nejprve jsou vysvětleny hlavní i dílčí pojmy z oblasti daní. Následuje popis začlenění spotřebních daní do soustavy daní v České republice i třídění podle OECD. Dále je vylíčena historie daní všeobecně i se zřetelem na spotřební daně a samostatně vývoj daní na českém území. Poté následuje charakteristika nejzajímavějších změn v poslední novele zákona o spotřebních daních, a to jak ve všeobecné části tohoto předpisu, tak i změny vztahující se k jednotlivým vybraným výrobkům.