Dohled centrální banky nad komerčními bankami - Novák, Ladislav; Radvan, Michal, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
Úvodní část práce je věnována objasnění podstaty pojmu regulace bankovního systému a dohledu nad dodržováním stanovených pravidel ze strany komerčních bank. Následující část přináší krátký pohled do historie bankovní regulace a dohledu na území našeho státu a na současné postavení České národní banky. Hlavní část práce objasňuje konkrétní součásti bankovní regulace a dohledu.
The prolegomenary part is dedicated to an explanation of principle and term of banking system regulation and supervision of abidance by rules on the part of commercial banks. The further part offers short look into the history of bank's regulation and supervision in the territory of our state and the current posture of the Central Bank. The main part of the work explains concrete components of bank's regulation and supervision.
Vedoucí práce: Michal Radvan.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: bankovní systémy; centrální banky; banking sectors; central banks; bakalářské práce