Dohled centrální banky nad komerčními bankami - Novák, Ladislav (2006)
Úvodní část práce je věnována objasnění podstaty pojmu regulace bankovního systému a dohledu nad dodržováním stanovených pravidel ze strany komerčních bank. Následující část přináší krátký pohled do historie bankovní regulace a dohledu na území našeho státu a na současné postavení České národní banky. Hlavní část práce objasňuje konkrétní součásti bankovní regulace a dohledu.