Proces přípravy a vydávání právních předpisů obcí - Samková, Magda (2006)
Ve své práci jsem se snažila vystihnout podmínky a možnosti obcí při vydávání obecních závazných místních právních předpisů. Vycházela jsem zejména ze zákona 128/2000 Sb., o obcích, Ústavy ČR a Listiny základních práv a svobod i dalších právních předpiůs a literatury, která se dané problematiky týká. Obec je veřejnoprávní územní korporace. Je tradičním základem územní samosprávy.