Přezkoumávání hospodaření ÚSC - Štefáček, Jan; Pařízková, Ivana, 1963-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
Autor bakalářské práce osvětluje aspekty, které ho vedly ke zpracování bakalářské práce na téma: "Přezkoumání hospodaření ÚSC". Dále pokračuje charakteristikou základních a po té souvisejících institutů. Těžiště práce je v přezkoumávání hospodaření územními samosprávnými celky. Autor vychází především z právní úpravy zákona č. 420/2004 Sb., o přezkoumávání hospodaření ÚSC a současně neopomíná další právní úpravu týkající se i kontroly ze zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a kontrolu v rámci rozpočtových pravidel. Závěr práce je hodnotícím stanoviskem zpracovatele k předmětné problematice s možnými úvahami de lege lata a de lege ferenda.
Review of Local Municipalities Management, Review of Local Municipalities Management, Review of Local Municipalities Management (There are only "koncept" I will be continue).
Vedoucí práce: Ivana Pařízková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: finanční kontrola; územní správa; veřejná správa; financial control; public administration; territorial administration; bakalářské práce