Zánik vlastnického práva při vyvlastnění a vydržení - Havelka, Michal; Dudová, Jana, 1957-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2006)
Tato práce poskytuje základní přehled o institutech vyvlastnění a vydržení jako způsobech zániku vlastnického práva. Aby bylo možno poskytnout tento přehled je první část práce věnována všeobecně způsobům zániku vlastnického práva a způsobu zápisu tohoto zániku do katastru nemovitostí. Ve zbylých dvou částech je již pojednání o institutech vyvlastnění a vydržení. A to vždy v kontextu k platné právní úpravě.
Tehe topic of my thesis is the extinction of the ownership rigt during expropriatiton and presciption. The work divided into three separate chapters, each focusing on one particular topic. The first chapter descibes the exctinction of the ownership right from the general point of view, the second one analyzes the institute of the expropriation. The goal of this thesis lies in the presentation of the basic summary of the extinction of the ownership right during expropriation and prescription problem in connection to valid legal form.
Vedoucí práce: Jana Dudová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: vlastnické právo; vydržení; vyvlastnění; expropriation; prescriptive right; right of property; bakalářské práce