Právo hospodaření s majetkem České republiky - Mondíková, Zuzana (2006)
Nová právní úprava hospodaření s majetkem České republiky opustila institut "práva hospodaření" a zavedla "příslušnost hospodařit" s tímto majetkem. Se státním vlastnictvím přísluší hospodařit pouze jedné organizační složce státu nebo jedné státní organizaci, přičemž právní subjektivitu mají pouze státní organizace.