Neoprávněná stavba - Doležalová, Radka (2006)
Téma této práce úzce souvisí se starou římskou zásadou superficies solo cedit, doslova přeloženo povrch ustupuje půdě, která vyjadřuje princip: co je pevně spojeno s půdou, patří vlastníkovi půdy. S touto zásadou se v českém právním řádu rozloučil tzv. střední občanský zákoník (zákon č.141/1950 Sb.) a opačný princip, tedy superficies solo non cedit, se uplatňuje v českém právním řádu dodnes.