Veřejná správa a svobodný přístup k informacím - Holub, Marcel (2006)
Jak již bylo zmíněno v úvodu, myslím si, že jsem zvolil vzhledem k veřejné správě velmi aktuální téma, které se potýká v praktickém život s potížemi poskytování práva na informace. Z dosavadní praxe je znát, že zneužívání zákona ze strany povinných subjektů k neoprávněnému odepírání i blokování informací pomocí nesprávného výkladu zákona je nejjistější. Lze říci, že povinné subjekty využívají nedostatky v zákoně o svobodném přístupu k informacím, aby tyto nemusely poskytnout.