K druhům obchodních závazkových vztahů - Klech, Michal (2006)
Obchodní závazkové vztahy jsou popsány ve třetí části obchodního zákoníku. Současná právní úprava označuje obchodní závazkové vztahy na vztahy nejen mezi podnikateli bez ohledu na to, čeho se týkají, ani jen vztahů týkající se určitého předmětu bez ohledu na to jakých subjektů se týkají. Tato bakalářská práce se zabývá pouze částí určující koho, čeho nebo za jakých okolností je nutné popřípadě je možné použití obchodního zákoníku. V praxi to znamená rozbor ustanovení § 261 a § 262 obchodního zákoníku, vyjma odstavců 4 a 5 jež upravují zajištění závazků, které nebyly požadovány.