Smlouvy o budoucích smlouvách - Kolík, Pavel (2006)
Tématem bakalářské práce jsou "Smlouvy o budoucích smlouvách". Práce popisuje právní úpravu smlouvy o budoucí smlouvě v občanském a obchodním zákoníku a vysvětluje funkci tohoto smluvního typu. Zdůrazněny jsou především rozdíly mezi oběma právními předpisy. Pozornost je v práci věnována také charakteristice připravované právní úpravy "pactum de contrahendo" v návrhu nového občanského zákoníku.