Modernizace evropského soutěžního práva a její vliv v ČR - Tóthová, Hana (2006)
Práce shrnuje důvody modernizace evropského soutěžního práva. Na úvod zkoumá změnu soutěžní politiky Komise v souvislosti s tzv. ekonomičtějším přístupem k posuzování zakázaných dohod a fúzí a se zavedením standardů blahobytu pro spotřebitele a efektivní alokace zdrojů. Popisuje dopad nařízení 1/2003 a 139/2004 na hmotné soutěžní právo evropské a české. Následuje chronologický výčet změn v českém ZOHS z hmotněprávního pohledu a srovnání české a evropské úpravy.