Vlastnictví nemovitostí obcí a krajů - Sedláčková, Lenka (2006)
Téma bakalářské práce je zaměřeno na vymezení právního postavení obcí a krajů jako subjektů, které mají právo vlastnit majetek a s tímto majetkem samostatně hospodařit. Pozornost je věnována jednak problematice nabývání nemovitého majetku, dále otázce, zda organizační složky obcí a krajů mají právo vlastnit majetek a v neposlední řadě se práce soustřeďuje na evidenci práv a omezení v katastru nemovitostí, která jsou s vlastnictvím spojena.