Právní úprava stacionárních zdrojů znečisťování ovzduší - Floriánová, Alena; Průchová, Ivana, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2006)
Téma bakalářské práce: Právní úprava stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší. Cílem právní regulace je omezit znečišťování ovzduší na únosnou míru. Nejde tedy o úplné zakázání veškerého znečišťování ovzduší (to by v dnešním moderním světě ani nebylo možné), ale o jeho průběžné snižování na udržitelnou přijatelnou úroveň. Toho má být dosaženo prostřednictvím stanovených emisních limitů.
Theme of bachelors work: Legal regulation of stationary air pollution source. The limitation of the air pollution to the acceptable level is the main purpose of the legal regulation. It does not mean total prohibition of the entire air pollution (it would be practically impossible in the present world), but is continuous reduction to the sustainable and acceptable level.
Vedoucí práce: Ivana Průchová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: znečištění ovzduší; air pollution; bakalářské práce