Právní úprava stacionárních zdrojů znečisťování ovzduší - Floriánová, Alena (2006)
Téma bakalářské práce: Právní úprava stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší. Cílem právní regulace je omezit znečišťování ovzduší na únosnou míru. Nejde tedy o úplné zakázání veškerého znečišťování ovzduší (to by v dnešním moderním světě ani nebylo možné), ale o jeho průběžné snižování na udržitelnou přijatelnou úroveň. Toho má být dosaženo prostřednictvím stanovených emisních limitů.