Blankosměnka - Brandejs, Lukáš (2006)
V mé bakalářské práci je nejprve zmíněn historický vývoj směnek obecně, následuje definice pojmu směnky a její charakteristika, definice a charakteristika blankosměnky a její užití v praxi s důrazem na směnečný proces a námitku nesprávného vyplnění blankosměnky. Závěr práce obsahuje doporučení pro uživatele blankosměnek v praxi, ať již v pozici věřitele, či dlužníka a nástin dalšího vývoje užívání blankosměnek v blízké budoucnosti.