Praní špinavých peněz - Bartoš, Dušan; Kotásek, Josef, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2006)
Cílem mé bakalářské práce je seznámit se s problémem praní špinavých peněz. V úvodních kapitolách práce se zabývám samotným definováním pojmu praní špinavých peněz, krátkým historickým exkurzem, vymezením charakteristických rysů a stádií praní špinavých peněz. Pozornost věnuji i souboru mezinárodních iniciativ v boji proti praní špinavých peněz. Těžiště práce se zabývá českou legislativou a soustřeďuje se hlavně na zákon č. 61/1996 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti, ve znění pozdějších předpisů.
The objective of my bachelor essay is to familiarize oneself with problems of money laundering. In first chapters I introduce definitions of conception of money laundering, short excursion to history, limitation of characteristic features and stages of money laundering. I also pay attention to set of international initiatives in control of money laundering. In my essay I focus on czech legislation with emphasise mainly on Zákon č. 61/1996 Sb.
Vedoucí práce: Josef Kotásek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: praní špinavých peněz; money laundering; bakalářské práce