Praní špinavých peněz - Bartoš, Dušan (2006)
Cílem mé bakalářské práce je seznámit se s problémem praní špinavých peněz. V úvodních kapitolách práce se zabývám samotným definováním pojmu praní špinavých peněz, krátkým historickým exkurzem, vymezením charakteristických rysů a stádií praní špinavých peněz. Pozornost věnuji i souboru mezinárodních iniciativ v boji proti praní špinavých peněz. Těžiště práce se zabývá českou legislativou a soustřeďuje se hlavně na zákon č. 61/1996 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti, ve znění pozdějších předpisů.