Medzinárodné adopcie podľa Haagskeho dohovoru o ochrane detí a spolupráci pri medzinárodnom osvojení - Fričová, Lenka; Kapitán, Zdeněk, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2006)
Cieľom tejto práce je okrem poskytnutia základného prehľadu o procese sprostredkovania medzinárodného osvojenia podľa Haagskeho Dohovoru o ochrane detí a spolupráci pri medzinárodnom osvojení, poukázať najmä na citlivosť témy medzinárodného osvojenia, ktoré môže na jednej strane ponúknuť životnú šancu vyrastať v rodine deťom, o ktoré je menší záujem v rámci národného systému osvojenia, na druhej strane však vzhľadom k veľkému záujmu o osvojenie dieťaťa vo vyspelých krajinách býva často podnetom k únosom, predaju a k obchodovaniu s deťmi.
The aim of this work is besides providing a basic overview about the process of mediation of intercountry adoption in accordance with the Hague Convention on International Protection of Children and Co-operation in Respect of Intercountry Adoption to highlight especially the sensitiveness of the subject of intercountry adoption.
Vedoucí práce: Zdeněk Kapitán.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: adopce; sociálně-právní ochrana dětí; adoption; social-law children protection; diplomové práce; master's theses