Strana Smer - Škapincová, Dominika (2006)
Praca sa zaobera vznikom a vyvojom strany Smer v obdobi rokov 1999 - 2006. Zhrňuje zakladnu programatiku strany,ako aj jej organizacnu strukturu. Reflektuje zmeny identity strany ako vyznávača teórie tretej cesty na stranu spadajúcu do rodiny strán socialnej demokracie.Praca sa podrobnejsie zaobera aj fenomenom politickeho populizmu a jeho pritomnostou v politike strany. Na zaklade analyzovanzch faktov hodnoti doterajsiu cinnost strany v systeme a nacrtava jej mozny dalsi vyvoj.