Terorizmus ako politický diskurz - Mistrík, Ivan (2006)
Praca je rozdelena na dve casti, pricom prva z nich ma sluzit ako teoreticka baza a druha na nu nadvazuje aplikaciou teorie na konkretne prejavy. Teoreticka cast pozostava z priblizenia zakladnych pojmov, strucnej charakteristiky teroristickeho diskurzu v 80. a 90. rokoch 20. storocia, prehladu vybranych diskurzivnych strategii a postupov a popis zvolenych metodologickych postupov. Druha cast je pokusom o dekonstruktivnu analyzu vybranych prejavov americkeho prezidenta Georga W. Busha z obdobia bezprostredne po utokoch z 11. 9. 2001, ktorej cielom je odhalit konstitutivne prvky a pouzite diskurzivne strategie diskurzu "vojny proti terorizmu".