Potravinové alergie u dětí - Zastko, Martin (2006)
Potravinové alergie u dětí Vzrůstající počet alergických onemocnění v populaci si jistě zasluhuje pozornost, o to více, pokud se jedná o děti. Práce pojednává o příčinách vzniku a vzrůstajícího počtu alergických reakcí u dětí na alergeny potravin (jmenovány jsou nejčastější alergenní potraviny a v nich identifikované alergeny). Pozornost je také věnovány klinickým příznakům, diagnostice a možnostem léčby potravinových alergií. Je zmíněn výsledek průzkumu četnosti alergických reakcí na některou potravinu u dětí brněnských základních škol.