Využití zástupců rodu Pseudomonas v biotechnologiích - Valková, Táňa; Vítězová, Monika; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2006)
Bakalářská práce na téma: Využití zástupců rodu Pseudomonas v biotechnologiích v úvodu podává stručný přehled morfologických a fyziologických vlastností rodu, genetickou charakteristiku, metabolickou aktivitu a výskyt pseudomonád. Dále se zaměřuje na schopnost vybraných zástupců tohoto rodu degradovat některé polutanty životního prostředí, jako jsou např. PCB, PAU, metylbenzény, n-alkany a nitrované aromatické látky. Na závěr popisuje možné využití těchto schopností v technologiích dekontaminace prostředí in situ a ex situ.
Bachelor Thesis on the theme: Exploitation of Pseudomonas in biotechnology in entrance serves compendious compendious of morphological and physiological characteristics of genus, genetical characteristic, metabolic activity and presence Pseudomonas.
Vedoucí práce: Monika Szostková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: biodegradace; biotechnologie -- metody; polychlorované bifenyly; Pseudomonas -- fyziologie; Pseudomonas -- genetika; Pseudomonas -- klasifikace; biodegradation; Biotechnology; Polychlorinated Biphenyls; Pseudomonas; bakalářské práce