Geografie Polska multimediálně - Kotulanová, Helena (2006)
Práce se věnuje výuce Polska na gymnáziu, výběru obsahu učiva a jeho interpretaci. Zabývá se všemi oblastmi geografie, které se týkají Polska. Podává nejen faktografický výklad sledovaných témat, ale snaží se také najít příčinu daného jevu. Poukazuje na provázanost jednotlivých kapitol a upozorňuje na různá polská specifika. Text je pro lepší ilustraci probírané látky bohatě doplněn grafy a mapkami, které ulehčují pochopení a zapamatování daného učiva. Multimediální forma má usnadnit práci učitelům a zároveň zefektivnit edukační proces studentům.