Laterálně substituované deriváty bicyklo[1.1.1]pentanu - Kaleta, Jiří (2006)
Náš výzkum je zaměřen na přípravu laterálně substituovaných derivátů bicyklo[1.1.1]pentanu. Umístění substituentů do těchto poloh může vézt k jejich vzájemnému ovlivňování, což se v konečném důsledku může projevit neobvyklými vlastnostmi takovýchto látek.