Prostorová diferenciace města z hlediska kvality života - Hublová, Gabriela, 1981- (2006)
Práce se zabývá kvalitou života v kontextu města. Úvodní část obsahuje přehled možných přístupů k hodnocení tohoto aspektu městského prostoru. Hlavním cílem práce je vymezení prostorové diferenciace Brna z hlediska kvality života, a to na základě kvalitativních dat získaných z dotazníkového šetření, v jehož rámci byl hodnocen soubor zvolených ukazatelů obyvateli jednotlivých částí města. Získané výsledky jsou kartograficky zpracovány a konfrontovány s dostupnými statistickými daty. Součástí práce je i posouzení významu kvality života pro prostorové chování obyvatelstva a vybraných ekonomických subjektů po roce 1989, společně s naznačením možných alternativ budoucího vývoje.