Tradiční a nové rizikové faktory ICHS a 24-hodinové monitorování TK u mladé populace - Pinková, Lea (2006)
Doktorandská disertační práce se zabývá výskytem rizikových faktorů ischemické choroby srdeční v mladé populaci 18-30 let, je zaměřena jak na klasické rizikové faktory, které stále zůstávají v platnosti ( hypertenze, vysoký cholesterol, nadváha, diabetes mellitus, porušená glukózová tolerance a kouření), tak na faktory nové (denní variabilita krevního tlaku, nové biochemické parametry, genetická vyšetření). Cílem je rovněž stanovit referenční hodnoty 24 hodinového monitorování tlaku krve v mladé populaci.