Faktory vyvolávající stres při práci anesteziologické sestry - Rusková, Petra (2006)
Cílem mé práce bylo zmapování nejzávažnejších faktoru psychické záteže sester a schopnost zvládání záteže na operacním sále, zjištení vzájemné spolupráce anesteziologických sester a ostatního personálu na operacním sále, míra spokojenosti s povoláním a ocekávání sester vzhledem k profesi anesteziologické sestry. Výzkum se týkal anesteziologických sester pracujících na operacním sále. Hlavní metodou byl dotazník vlastní konstrukce. Výsledky zjištené výzkumem byly získány analýzou 92 dotazníku.