Léčba alergií u dětí z pohledu klasické a alternativní medicíny - Šišáková, Petra (2006)
Šišáková ,Petra : Léba alergií u dětí z pohledu klasické a alternativní medicíny, bakalářská práce, LF MU Brno, 2006, 67 str. ANOTACE Alergie je nemocí století. V 60. letech byla alergie potvrzena u každého stého obyvatele, dnes je alergikem každý pátý. Mnohým alergikm se však ani dnes nežije dobe, i když alergologie udlala obdivuhodný pokrok. Cílem mé bakaláské práce bylo zjistit, jak jsou rodie alergických dtí informováni o možnostech léby alergií, srovnat zájem rodi o využití alternativních metod v léb alergií a potvrdit názory na propojení klasické a alternativní medicíny. Stanovila jsem ti hypotézy: 1) z celkového potu respondent je více jak 50 % dobe informováno o možnostech léby. 2) zájem o využití alternativních metod léby odpovídá zájmu o klasickou lébu. 3) pibližn 80 % je pro propojení klasické a alternativní medicíny. Pro zjišování údaj jsem zvolila strukturovaný dotazník.