Sestry a kouření - Nedělková, Hana (2006)
Kouření u zdravotních sester má negativní vliv na prevenci a výchovu k nekuřáctví a může i nevhodně působit na rozhodování kuřáků, zda zanechat kouření. Samotné sestry jsou však zatěžovány zvýšeným stresem svého povolání a závislost na nikotinu bývá mylným únikem od zátěžových situací. Důležitým momentem je plné uvědomění si škodlivosti kouření a pomoc kouřícím sestrám v odvykání kouření. Výsledkem se očekává celkový pozitivní vliv na celou společnost i zlepšení spolupráce v kolektivu s nekuřačkami a tím i zlepšení ošetřovatelské péče.