Úroveň znalostí první pomoci u laické veřejnosti - Konečná, Marcela (2006)
Bakalářská práce je věnována problematice úrovni znalostí první pomoci u laické veřejnosti. Teoretická část zahrnuje historii první pomoci, definice a dělení první pomoci, právní aspekty problému, postupy při poskytování základní první pomoci, včetně záchranného řetězce. V praktické části jsou analyzovány výsledky dotazníkového šetření u 185 respondentů, v diskuzi jsou poznámky k dané problematice.