Povolání zdravotní sestry - mobbing ve zdravotnickém zařízení - Doležalová, Milena (2006)
Bakalářská práce zjišťuje výskyt mobbingu ve zdravotnických zařízeních. Teoretická část se zabývá analýzou mobbingu, výskytem, formou,vlivem na kvalitu péče o klienty, přístupem nadřízených a možnou obranou mobbovaných jedince vůči tomuto negativnímu jevu. Praktická část obsahuje kvantitativní průzkumné šetření, mapující tuto problematiku na JIP a standardních odděleních. Tato bakalářská práce by mohla pomoci managementu na odděleních zkvalitnit ...