Jak chtějí ženy "prožít" porod? - Železníková, Hana (2006)
Bakalářská práce hledá odpověď na otázku, jak chtějí ženy prožít porod. Těžiště práce tvoří průzkum, zkoumající, zda ženy chtějí přivádět své děti na svět v klidu domova nebo preferují spíše odbornou pomoc. Chtějí-li využít přirozené či farmakologické metody tlumení bolesti, zda chtějí mít doprovod u porodu. Současně s tím se práce snaží zjisit důvody, které je k jejich rozhodnutí vedou a měla by přispět ke zlepšení péče o rodičku.