Životní styl a postoje dnešní mládeže - Šnajdrová, Miroslava; Marková, Marie, 1959-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2006)
Příjmení a jméno autora : Šnajdrová Miroslava Instituce : Katedra ošetřovatelství LF MU v Brně Název práce : Životní styl a postoje dnešní mládeže Vedoucí práce : Mgr. Marie Marková Počet stran : 65 Počet příloh : 2 Rok obhajoby : 2006 Klíčová slova : spokojenost volný čas zdraví škodlivé látky sexuální zkušenosti hodnotový žebříček životní cíle Bakalářská práce zjišťuje styl života mládeže a jejich subjektivní vnímání sebe sama i okolí. Jejím obsahem je zjištění spokojenosti, trávení volného času, užívání zdraví škodlivých látek, prvních sexuálních zkušeností, žebříčku hodnot a životních cílů mládeže. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření dvou věkových skupin mládeže, studujících základní školu a studujících střední školu. Analýza získaných dat poskytuje informace o rozdílech mezi oběma skupinami. Tato bakalářská práce je příspěvek informací o stylu života mládeže.
This bachelors thesis focuses on the life style of the youth, their subjective self-perception as well as the perception of environment. The subjekt matter is to determine a satisfaction, a leisure time, an abuse of drugs and tobacco, the first sexual experience, moral values, and lifetime goals of the youngsters. The focal point of this work is the research of two age groups of the teenagers studying at middle school an high school. The analysis of obtained data provides information about differences between both observed groups. This bachelors thesis is the report of the life style of young people.
Vedoucí práce: Marie Marková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2006
Keywords: mladiství; sexualita; volný čas; zdraví; životní styl; leisure; Adolescent; Health; Life Style; Sexuality; bakalářské práce; bachelor's theses