Životní styl a postoje dnešní mládeže - Šnajdrová, Miroslava (2006)
Příjmení a jméno autora : Šnajdrová Miroslava Instituce : Katedra ošetřovatelství LF MU v Brně Název práce : Životní styl a postoje dnešní mládeže Vedoucí práce : Mgr. Marie Marková Počet stran : 65 Počet příloh : 2 Rok obhajoby : 2006 Klíčová slova : spokojenost volný čas zdraví škodlivé látky sexuální zkušenosti hodnotový žebříček životní cíle Bakalářská práce zjišťuje styl života mládeže a jejich subjektivní vnímání sebe sama i okolí. Jejím obsahem je zjištění spokojenosti, trávení volného času, užívání zdraví škodlivých látek, prvních sexuálních zkušeností, žebříčku hodnot a životních cílů mládeže. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření dvou věkových skupin mládeže, studujících základní školu a studujících střední školu. Analýza získaných dat poskytuje informace o rozdílech mezi oběma skupinami. Tato bakalářská práce je příspěvek informací o stylu života mládeže.