Ošetřovatelský proces na oddělení fyziologických novorozenců - Šinkyříková, Marie (2006)
Z vyhlášky č. 424/2004, kterou se stanoví činnosti zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků vyplývá, že sestry mají pracovat formou ošetřovatelského procesu. Ošetřovatelský proces je cyklus na sebe navazujících aktivit umožňující individuální postup při uspokojování aktuálních potřeb dítěte. Autorka této práce se zabývá zaváděním ošetřovatelského procesu na odděleních fyziologických novorozenců, včetně vedení dokumentace odpovídající všem fázím ošetřovatelského procesu.