Psychická příprava pacienta před kardiochirurgickou operací jako součást předoperační péče - Skoupá, Martina (2006)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku dostatečné informovanosti a efektivní komunikace u pacientů ve vztahu k operačnímu výkonu. Ve výzkumné části je zjištěna úroveň informovanosti a požadavky pacientů na rozsah a hloubku infomací.