Rozbor příčin pádů pacientů hospitalizovaných na PMDV FN Brno Bohunice za období jednoho roku - Rezová, Jana (2006)
Pády pacientů v průběhu hospitalizace v nemocničním zařízení jsou vážným problémem zejména starších pacientů. Jsou spojeny s mortalitou, morbiditou a snížením kvality života. Cílem bakalářské práce je zhodnocení příčin pádů hospitalizovaných pacientů ve FN Brno - Bohunice. Práce je členěna do úvodu, materiálu a metodiky, rozboru výsledků, návrhu řešení, diskuse a závěru. Vlastní šetření je zaměřeno na soubor 259 pacientů hospitalizovaných ve FN Brno - Bohunice v období červenec 2004 až červen 2005.