Poskytování umělé plícní ventilace v domácím prostředí - Mičudová, Erna (2006)
domácí pée - umlá plícní ventilace - kvalita života - ekonomika Pro každého pacienta, který v dsledku svého úrazu nebo nemoci strávil v lžkovém zdravotnickém zaízení adu msíc, znamená návrat do rodiny znané zlepšení kvality jeho života. Technický i medicínský pokrok, umožuje pacientm kteí v dsledku úrazu nebo nemoci nejsou schopni dýchat bez pomoci ventilaních pístroj, pobyt mimo zdravotnická zaízení. Ve snaze o ešení problematiky takto postižených pacientm vznikl projekt poskytování umlé plícní ventilace v domácím prostedí. Domácí prostedí a denní kontakt s rodinnými píslušníky velmi pozitivn ovlivuje psychický stav pacienta i len rodiny. Cíl bakaláské práce zhodnotit kvalitu života pacient odkázaných na umlou plicní ventilaci analyzovat ekonomickou náronost poskytování umlé plicní ventilace ve zdravotnických zaízeních a v domácí péi.