Otravy v dětském věku se zaměřením na alkohol - Kovářová, Eva (2006)
Bakalářská práce - Otravy v dětském věku se zaměřením na alkohol 1. cíl: srovnání počtu dětí hospitalizovaných na Dětském oddělení Nemocnice Vsetín s dg. Otrava v r. 1995 s r. 2005. Použitá metoda: analýza dokumentů, stanoveny 2 hypotézy: I. V r. 2005 bylo na Dětském oddělení Nemocnice Vsetín hospitalizováno více dětských pacientů s Dg. Otrava než v r. 1995. Skutečnost: 14 (1995), 28 (2005), hypotéza potvrzena. II. V r. 2005 bylo procento dětských pacientů hospitalizovaných na Dětském oddělení Nemocnice Vsetín s dg. Otrava alkoholem rovno nebo převládalo nad procentem výskytu všech ostatních dětských pacientů hospitalizovaných na Dětském oddělení Nemocnice Vsetín s dg. Otrava a v r. 1995 naopak. Skutečnost: 1 z celkem 14 dětí (1995), 14 z celkem 28 dětí (2005), hypotéza potvrzena. 2. cíl: zjištění důvodů a okolností požívání alkoholu u dětí hospitalizovaných na Dětském oddělení Nemocnice Vsetín s dg. Otrava alkoholem v r. 2005. Použitá metoda: dotazník obsahující 15 otázek, stanoveny .