Ošetřování a léčba delirantních stavů různé etiologie na psychiatrické JIP - Fulajtárová, Alica (2006)
Bakalářská práce zjišťuje nejčastější etiologii výskytu delirantních stavů na jednotce intenzivní psychiatrické péče v průběhu pětiletého období r. 2000-2004. Zároveň zjišťuje rozdíly komplexní a individuální léčby a ošetřování delirantních stavů v závislosti na etiologii. Metodikou práce byla retrospektivní analýza zdravotnické dokumentace. Výzkum byl proveden na pracovišti psychiatrické kliniky v Brně-Bohunicích. Analýza statisticky zjištěných výsledků dává informace v rozdílech ošetřování a léčby delirantních stavů podle etiologie v oblasti biologických a psychických potřeb pacientů. Tato bakalářská práce je příspěvkem ke snaze zvýšit úroveň kvality ošetřování a léčby delirantních stavů.