Postoj k mateřství a rodičovství studentek středních a vysokých škol - Bedřichová, Eva (2006)
Bakalářská práce objasňuje postoje dívek studujících na středních a vysokých školách k otázkám mateřství a rodičovství. Těžiště práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření názorů dívek na jednotlivé formy partnerského soužití v kontextu s plánovaným početím dítěte a založením vlastní rodiny. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o vývojových trendech v oblasti rodinného chování. Tato bakalářská práce je příspěvkem k sociologickým studiím, které se zabývají životním stylem dnešní mládeže, postojem mladých lidí k problematice rodinného života či trendy populačního vývoje české společnosti.