Postavení a úloha správce podstaty v českém konkursním řízení - Němec, Petr (2006)
V této práci si autor klade za cíl posouzení a zhodnocení klíčového subjektu konkursního řízení správce konkursní podstaty v českém insolvenčním právu. Autor práce se bude podrobne zabývat předpoklady pro výkon této funkce i oprávněními a povinnostmi správce v jednotlivých fázích konkursu, včetně problematiky jeho odměňování a úhrady výdajů spojených s výkonem této funkce.