Dispoziční zásada a její uplatnění v civilním procesu - Sedláček, Radim (2006)
Předmětem této diplomové práce je téma, které zní Zásada dispoziční a její uplatnění v civilním procesu. Znalost procesních zásad a pochopení jejich správného smyslu má důležitý význam nejen pro právní teorii, ale i pro právní praxi. Umožňuje správné zhodnocení nejdůležitějších procesněprávních institutů, důkladné porozumění zákonu a jeho správný výklad.