Tradice a současnost notářství v ČR - Ježková, Markéta (2006)
Tato diplomová práce se zabývá institucí notáře a výkonem jeho činnosti z několika hledisek. Nejprve nastíňuje vývojové proměny instituce notářství od jejího vzniku zejména z pohledu právní úpravy v českých zemích. Dále pojednává o dané problematice z hlediska organizačního - podmínky pro výkon funkce notáře, jmenování notářů, zahájení a také pozastavení jejich činnosti.